Primăria Capitalei a atribuit firmelor SCT Bucureşti, Alpine Bau din Austria şi Via Proiect Bucureşti un contract de 37 milioane lei (8,8 mil. euro), fără TVA, pentru reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe Bulevardul Aerogării din Bucureşti.

Contractul a fost atribuit luni, în urma unei licitaţii deschise, criteriul fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Lucrările nu pot fi subcontractate. Instituţia a primit şase oferte de la firmele interesate de acest proiect.

În acţionariatul SCT Bucureşti, firmă listată pe piaţa Rasdaq a BVB, se regăsesc fondul de investiţii Do-Fi South-East Holding din Austria (50%), CCCF Bucureşti (19,6%), o persoană fizică, Sorin Apostol (12,2%), Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (4,5%) şi alţi acţionari.

Compania Alpine Bau, din Austria, este implicată în mai multe proiecte în România, precum construcţia unui depozit de deşeuri la Suceava sau a unei staţii de epurare a apelor menajere la Braşov.

Via Proiect este controlată de mai multe persoane fizice, cei mai importanţi asociaţi fiind Silviu Brăteanu şi Iuliana Ionescu, fiecare cu deţineri de 35%.

SURSA: Mediafax