Potrivit unui raport al producătorului de energie, remis Bursei de Valori București, contractul semnat de Nuclearelectrica cu Electrica este în valoare de 21,4 milioane de lei.
Potrivit documentului, energia urmează să fie livrată în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.
Contractul a fost atribuit prin licitaţie pe platforma PCCB-NC a bursei de energie OPCOM.
Cum va fi făcută plata
În ceea ce privește plata, aceasta va fi efectuată conform termenului limită de plată înscris pe factură, respectiv ultima dintre datele următoare: a şaptea zi lucrătoare de la data transmiterii facturii sau cea de-a opta zi lucrătoare imediat următoare lunii de livrare.
Factura se emite cel târziu în prima zi lucrătoare a lunii imediat următoare lunii de livrare.
Valoarea scrisorii de garanţie emisă de S.N.Nuclearelectrica S.A. are valoarea de 2,1 milioane de lei, cu o valabilitate până la 25 ianuarie 2022.
Nuclearelectrica este o companie înființată în 1998 prin reorganizarea RENEL. Societatea se află sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deținând 82.49%% din acțiuni, Fondul Proprietatea – 7,47% si alti actionari – 10.04% dupa listarea companiei la bursa in 2013.
Domeniul de activitate al Nuclearelectrica este producerea de energie electrică, termică și de combustibil nuclear. Totodată, Nuclearelectrica este unicul producator de energie nucleara din Romania.
De cealaltă parte, societatea Energetică Electrica SA este lider pe piaţa de distribuție și furnizare a energiei electrice din România.
În primul trimestru al anului 2020, Grupul Electrica a obținut un profit net consolidat de 190 milioane RON, înregistrând o creștere de 81 milioane RON, respectiv 74,2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
Pe segmentul de furnizare, veniturile au fost mai mari cu 2,9%, în contextul creșterii prețurilor de vânzare a energiei electrice pe piața cu amănuntul cu 3,9%, dar și a creșterii veniturilor din certificate verzi, acestea din urmă având impact neutru în marja de furnizare.
În ceea ce privește segmentul de distribuție, veniturile au fost cu 3,6% mai mari, în principal ca efect al creșterii tarifelor de distribuție, care a anulat impactul negativ al reducerii cantității de energie electrică distribuite.