Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, suspendarea procedurii de atribuire a contractului de consultanţă de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru construirea autostrăzii Medgidia-Constanţa.Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea consorţiului care a participat la licitaţia pentru atribuirea acestui contract, format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering, împotriva CNADNR şi a câştigătorului lic
Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, suspendarea procedurii de atribuire a contractului de consultanţă de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru construirea autostrăzii Medgidia-Constanţa.
Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea consorţiului care a participat la licitaţia pentru atribuirea acestui contract, format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering, împotriva CNADNR şi a câştigătorului licitaţiei, Consitrans.
Asocierea a susţinut în instanţă că oferta sa a fost respinsă deşi preţul oferit pentru acest serviciu era mai mic cu un milion de euro. De asemenea, avocaţii firmei au susţinut că partea tehnică a ofertei lor nu a fost analizată de toţi membrii comisiei de specialitate de la CNADNR.
Preţul nu e cel mai important criteriu
Pe de altă parte, CNADNR a arătat că există mai multe criterii pentru atribuirea unei licitaţii, preţul fiind unul dintre ele, însă nu cel principal.
Consitrans a câştigat contractul de consultanţă, de 11,92 milioane de lei, la sfârşitul lunii iunie.
Instanţa a decis să suspende atribuirea acestui contract, soluţia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procedura este suspendată până la judecarea anulării acestei licitaţii, care se va judeca începând din 6 august.
Tronsonul Medgidia-Constanţa va fi executat de consorţiul italiano-german Astaldi-Max Boegl pentru 211 milioane euro, lucrările urmând să se finalizeze în 2011.
SURSA: Mediafax