Așadar, Polonia și Cehia au prelungit controalele de la granița cu Slovacia. Scopul măsurii este prevenirea intrării ilegale a mai multor migranți pe teritoriul statelor lor.
Controale la graniță, între țările membre ale spațiului Schengen
Ministerul polonez de Interne a informat într-un comunicat că Guvernul a decis să prelungească controalele cu 20 de zile, până pe 2 noiembrie, conform Reuters.
Ministrul de Interne, Mariusz Kaminski, a afirmat anterior că va lua această măsură, iar Cehia se alătură măsurii.
Potrivit sursei menționate, nu sunt singurele state care au controale la granițele comune pentru depistarea traficanților și persoanelor care migrează ilegal, în general din Orientul Mijlociu și Afganistan.
Cele două țări, alături de Austria, au întărit controlul frontierelor cu Slovacia la data de 4 octombrie.
„Există rezultate bune, există efecte clare”, a declarat Kaminski.
Slovacia este o țară de tranzit pentru migranții din Orientul Mijlociu și din Afganistan
Sursa menționată amintește că Slovacia este o țară de tranzit pentru migranții din Orientul Mijlociu și din Afganistan. Aceștia încearcă să ajungă în Germania după ce au intrat în UE trecând prin Serbia, apoi prin Ungaria.
Slovacia a prelungit și ea controalele de frontieră cu Ungaria până pe 3 noiembrie. Datele guvernului slovac arată că numărul migranților care intră în Slovacia a crescut de unsprezece ori. Astfel, cifra se apropie de 40.000 în acest an.
Ungaria a transmis că nu va accepta „ghetouri” de migranți pe teritoriul său
Amintim că un eurodeputat al partidului guvernamental maghiar Fidesz a declarat că Ungaria nu va accepta „ghetouri” de migranți pe teritoriul său. Totodată, acesta a spus și că guvernul maghiar nu va accepta nici cotele impuse de Uniunea Europeană.
Balazs Hidveghi a declarat, după dezbaterea de la Strasbourg asupra reformei politicii UE privind migraţia, că Ungaria respinge distribuirea şi relocarea obligatorie a migranţilor pe bază de cote.
Alte state membre sunt însă hotărâte să susţină multiculturalismul „cu orice preţ” şi să impună altora imigraţia ilegală, a adăugat el, potrivit agenției MTI.
La rândul său, eurodeputatul francez Jean Paul Garraud (Adunarea naţională, fostul Front naţional) a declarat pentru presa ungară că reforma politicii de azil a UE ameninţă suveranitatea statelor membre şi dreptul acestora de a lua măsuri pentru a opri imigraţia în masă. Acesta a mai spus că atacurile la adresa Ungariei şi Poloniei „trebuie oprite”.