Autoritățile din Danemarca au anunțat controale mai aspre la la frontiera cu Germania începând de sâmbătă, după o înmulţire a cazurilor cu noile tulpini de coronavirus în oraşul Flensburg din nordul ţării vecine.
Controale mai aprige în Danemarca la frontiera cu Germania. Ministerul de Justiţie din Danemarca a anunţat că a ales să înăsprească şi să intensifice controalele la graniţă din cauza situaţiei din Flensburg. Câteva puncte de trecere a frontierei vor fi închise.
„Controalele la frontieră sunt un instrument important şi necesar pentru a nu permite pătrunderea în ţară a noilor lanţuri de infecţie”, a spus ministrul Justiţiei, Nick Haekkerup.
Autorităţile daneze au atras atenţia anterior asupra înmulţirii cazurilor de infectare cu noile versiuni de coronavirus, mai contagioase, inclusiv cu tulpina din Marea Britanie despre care se consideră că ar urma să devină în curând dominantă în Danemarca.
Controale mai aprige în Danemarca la frontiera cu Germania. Interdicție de circulație pe timp de noapte
Tulpina din Marea Britanie ar avea de asemenea legătură că înmulţirea cazurilor de coronavirus în Flensburg, oraş din landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei.
Autorităţile din Flensburg au introdus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii pentru o săptămână începând de sâmbătă şi au interzis adunările private.
Încălcarea acestei interdicţii poate atrage amenzi considerabile, potrivit primarului din Flensburg, Simone Lange, relatează Reuters.
Prima infectare cu noua tulpină a fost depistată în luna ianuarie
Danemarca a anunțat în luna ianuarie că a depistat un prim caz de contaminare cu noua variantă de COVID înalt contagioasă din Africa de Sud.
Totodată, potrivit sursei citate a fost raportată şi o creştere a numărului de infectări cu varianta foarte transmisibilă B117 identificată iniţial în Marea Britanie, informează Agerpres.
Mai exact, se pare că Institutul naţional de serologie (SSI) a precizat într-un raport că între jumătatea lui noiembrie şi 10 ianuarie au fost depistaţi 256 de danezi infectaţi cu varianta britanică, sau 1,3% din totalul testelor pozitive analizate genetic în perioada respectivă.
De asemenea, potrivit datelor preliminare, 11 din cei infectaţi cu noua variantă au călătorit înainte de a se contamina, cinci dintre ei chiar în Marea Britanie, dar nu se poate spune clar dacă s-au infectat în străinătate sau în Danemarca, a notat SSI.