Noile tarife de roaming se aplică tuturor clienţilor Cosmote, atât abonaţilor cât şi utilizatorilor de cartelă preplătită, respectiv tarifele Roaming Avantaj de 0,29 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri iniţiate, 0,08 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri primite în ţările UE şi 0,09 euro/SMS. Pentru trafic de date, clienţii Cosmote vor beneficia de reducerea tarifelor cu 65%, astfel, începând cu 1 iulie, tarifele pentru acest serviciu în roaming în spaţiul Uniunii Europene va fi de 0,70 euro/MB (fără TVA), plătit pentru 1KB. În plus, pragul de 50 euro va fi aplicabil şi pentru clienţii care utilizează serviciul de roaming în orice ţară din lume, se arată în comunicatul Cosmote, citat de Agerpres.

“Reducerea tarifelor de roaming în cadrul UE şi extinderea serviciului de anunţare a depăşirii pragului în toate ţările din lume vin în avantajul tuturor clienţilor Cosmote, fie că merg în călătorii de afaceri sau de relaxare, care se vor bucura mai mult să folosească telefoanele mobile în străinătate, fără nicio grijă şi mai relaxaţi din punctul de vedere al costurilor”, a declarat Oana Cristea, Wholesales Department Senior Manager, Cosmote România.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă, cu aproximativ 6,4 milioane de clienţi la 31 martie 2012. Operatorul român este parte a grupului elen Cosmote.