La Galeria Romană de Artă, Emil Ene, un adevărat iubitor al picturii a dat viață pasiunii, și prin multă muncă și răbdare a reușit să pună pe picioare o afacere prin care vinde „frumosul”.  Galeria pentru dânsul înseamnă stil de viață, dar și loc de muncă, prin care se exprimă liber zi de zi fără să simtă că de fapt muncește. Povestea a început printr-o dorință de a lăsa mai departe viitoarelor generații ceva, ceva care înseamnă totul pentru familia Ene, arta. Ingredientele folosite pentru crearea acestui loc special au fost pasiunea, munca și experiența.

Începutul unei povești despre artă

Acum 8 ani, domnul Ene a întâlnit o familie la fel de pasionată de artă ca și el, nu cu aceeași experiență însă cu aceeași dorință arzătoare de a călători în lumea artei, așa a pornit totul. De la o dorință, dorința de a face un lucru drag sufletului și a împărtăși cu toată lumea pasiunea pentru arta plastică. Ulterior, prin multă răbdare și perseverență, au ajuns să treacă pragul Galeriei multe nume cunoscute din zona artei românești și să fie organizate evenimente deschise pentru toți pasionații. Câteva dintre numele cu care se mândrește Galeria sunt: Valentin Scărlătescu, Bogdan Turcea și Christian Paraschiv, însă lista este lungă iar timpul scurt.

Așa am ajuns să aflăm că proiectele în Galeria Romană de Artă sunt oglinda sufletului proprietarilor, care de fiecare dată prin trudă multă și idei ingenioase ajung să fie apreciați și de public, lucru care le confirmă că fac bine ceea ce fac. Așteptările mereu sunt altele, deoarece, vorbind de artă pentru fiecare om sentimentele sunt diferite atunci când apreciază o operă. Însă, cu toate acestea, toate expozițiile făcute, sunt o mândrie pentru aceștia.

Colecționarul alegându-și arta

Emil Ene, este un adevărat colecționar de artă, și mi-a dezvăluit cum își alege acesta operele, ce criterii trebuie să atingă o lucrare ca să fie demnă de aprecierea dânsului dar și a Galeriei. Așadar, secretul artei pentru dânsul este sentimentul. Poate fi numit altfel, „un circuit, care începe cu ochiul, trece prin suflet și se termină în buzunar.” Însă, condiția principală atunci când începe acest circuit este valoarea, valoarea artistului, atât cât și cea a obiectului. Putem, în aceeași discuție să includem și tinerii artiști cu un potențial uriaș însă, încă nedescoperit, unde, „există valoare într-o formă necizelată care trebuie scoasă la lumină”, susține acesta. Emil Ene crede cu tărie că talentul nativ este o binecuvântare și merită să fie apreciat de toată lumea, fără excepții.

Dintrea arta plastică și cea contemporană, mi-a dezvăluit că nu există comparație, ambele au o însemnătate și nu se exclud una pe alta. Galeria condusă de dânsul se intitulează „o galerie deschisă care lucrează la fel de frumos și cu arta clasică și cu ce contemporană”. Însă asta nu este tot, aici au loc și evenimente precum lansări de carte, conferințe pe teme care au legătură cu arta, chiar și mici târguri de meșteșugari artiști.

Citiți întreaga știre pe Infofinanciar: O oază de frumos în inima Bucureștiului. Povestea unei galerii de artă – Infofinanciar