Louis Delhaize este prezent în România încă din 2003 şi în prezent operează opt hipermarket-uri marca Cora. Graţie finanţării oferită de BERD, Louis Delhaize va construi până la 17 hypermarket-uri mari şi medii în Bucureşti şi alte oraşe din România, scrie Agerpres.

Facilitatea de credit include o porţiune de 140 milioane de euro care vine de la BERD şi o porţiune de 70 milioane de euro sindicalizată către ING şi Rabobank..

"Sindicalizarea cu succes a acestei facilităţi de credit în actualul climat economic este un semn de încredere în economia românească. Acest proiect va fi benefic pentru regiunile din România prin oferirea de spaţii stabile de desfacere pentru fermieri şi generarea de noi locuri de muncă", a declarat preşedintele BERD, Thomas Mirow.

"Louis Delhaize este bucuros să-şi continue investiţiile în România, care este acum o piaţă importantă. Construcţia a 17 noi hypermarket-uri şi shopping mall-uri în România arată încrederea în potenţialul economiei româneşti", a declarat directorul general de la Louis Delhaize, François Bouriez.

Înfiinţată în 1991, BERD sprijină dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei în statele din Europa Centrală până în Asia Centrală. BERD este deţinută de 61 de state şi două instituţii interguvernamentale. De la începutul activităţii sale în România, BERD a investit peste 5,4 miliarde euro.