Kim Jong-Un se laudă în faţa întregii lumi că ţara sa a obţinut un strălucitor succes într-o luptă pe care ţări importante de pe glob au obţinut rezultate mult mai slabe. Care este această mare realizare şi de ce nimeni nu crede cuvintele liderului de la Phenian?
Kim Jong-Un, dictatorul din Coreea de Nord, şi-a exprimat satisfacţia pentru „strălucitorul succes” pe care ţara sa l-a dovedit în lupta cu noul coronavirus, scrie agenţia oficială de presă KCNA.
Kim Jong-Un a ţinut un discurs joi, cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor consacrate impactului COVID-19, în contextul în care Coreea de Nord şi-a închis frontierele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.
„Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios” şi am menţinut „o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat liderul nord-coreean, potrivit KCNA.
„Un strălucitor succes obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului”
Este vorba despre „un strălucitor succes obţinut graţie conducerii prevăzătoare a Comitetului Central al partidului şi a spiritului viu de voluntariat de care fac dovadă toţi cei care urmează ca un singur om ordinele Comitetului Central al partidului”, a afirmat Kim Jong-Un. Cu toate acestea, naţiunea trebuie „să rămână în stare de alertă maximă”, în special văzând numeroasele focare noi apărute în „ţările vecine”, a avertizat liderul comunist.
„El a repetat în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, potrivit agenţiei KCNA.
Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virusul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele.
Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane. Luna trecută, un expert ONU a atras atenţia că închiderea frontierelor va duce la o creştere a insecurităţii alimentare în ţară, scrie Agerpres. Înainte de apariţia coronavirusului, peste 40% din populaţia nord-coreeană era considerată în insecuritate alimentară, cu numeroase cazuri de subnutriţie.