Noi ameninţări venite din Coreea de Nord şi îndreptate mai ales către Statele Unite ale Americii!
Coreea de Nord îşi testează rachetele, nu tratează cu SUA “cu supunere şi obedienţă oarbă”
Marţi, 8 februarie, Coreea de Nord s-a lăudat că este una dintre puţinele ţări ale lumii dotate cu arme nucleare şi cu rachete avansate.
În plus, regimul de la Phenian a amintit că este singura ţară din lume care se împotriveşte Statelor Unite, “cutremurând lumea” prin testele sale cu rachete, notează agenţia Reuters.
“În lumea de azi în care multe ţări irosesc timpul tratând cu SUA cu supunere şi obedienţă oarbă, există o singură ţară pe această planetă care poate cutremura lumea prin lansarea unei rachete ce are în raza sa de acţiune teritoriul american”, a transmis Ministerul de Externe de la Phenian.
Ianuarie 2022 a fost o lună record atunci când vine vorba despre testele nord-coreene. S-au înregistrat cel puţin şapte astfel de teste şi nouă rachete lansate, inclusiv un nou tip de “rachetă hipersonică”, ce poate efectua manevre la viteze ridicate.
Mai mult, pentru prima oară după 2017, a fost lansată şi o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiunea Hwasong-12. Aceasta poate lovi teritoriile americane situate în Oceanul Pacific.
Regimul de la Phenian se laudă cu rachete nucleare ce ar putea lovi oriunde pe teritoriul SUA
În comunicatul Ministerului nord-coreean de Externe, seria de teste din luna ianuarie este catalogată drept “succese remarcabile”, care consolidează capacitatea de descurajare a Coreei de Nord.
Comunicatul citat menţionează şi racheta balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-15, testată o singură dată în 2017 şi care are cea mai mare rază de acţiune dintre rachetele dezvoltate până în prezent de Coreea de Nord, estimându-se că ea ar putea purta o încărcătură nucleară oriunde deasupra teritoriului SUA.
Mai este menţionată şi racheta Hwasong-12, despre care Coreea de Nord spunea, în trecut, că ar putea atinge insula americană Guam din Pacific.
Luni, americanii au cerut regimului de la Phenian să renunţe la finanţarea programului nuclear şi a celui de rachete balistice, indicând că ar trebui să se acorde prioritate, în schimb, nevoilor populaţiei nord-coreene.