Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a aruncat o privire atentă asupra situației epidemiologice din Coreea de Nord. Astfel, specialiștii estimează că lucrurile se înrăutățesc.
Coreea de Nord are de-a face cu un dezastru! OMS estimează că focarul de COVID-19 devine tot mai rău
Analiza realizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a venit în contextul în care Coreea de Nord se confruntă în momentul de față cu un val de COVID-19. Totuși, o „analiză corectă” este dificil de realizat, deoarece OMS deţine aceleaşi informaţii pe care Phenianul le-a împărtăşit cu restul lumii.
„În acest moment, nu putem face o evaluare adecvată a situaţiei de pe teren. Presupunem că lucrurile se înrăutăţesc, nu se îmbunătăţesc”, a declarat doctorul Michael Ryan, însărcinat cu situaţiile de urgenţă în cadrul OMS.
Coreea de Nord se confruntă cu milioane de cazuri
Totodată, medicul Maria van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea răspunsului la pandemia de COVID-19 în cadrul OMS, a transmis că au fost înregistrate 3,7 milioane de cazuri în Coreea de Nord. Trebuie menționat că autoritățile din țara respectivă vorbesc oficial doar despre „febră”.
Astfel, agenţia de presă de stat KCNA a scris că numărul de cazuri de „febră” a scăzut pentru a şaptea zi consecutiv, Coreea de Nord înregistrând cu puţin peste 100.000 de cazuri noi în ziua de vineri. Cifra este în scădere de la 390.000 de cazuri zilnice raportate la începutul lunii mai. conform variantei oficiale.
„Au fost raportate multe vindecări, dar există doar informaţii limitate care ajung la noi din ţară”, a mai spus doctorul van Kerkhove, conform informațiilor preluate de lefigaro.fr
De asemenea, 25 de milioane de nord-coreeni nu sunt vaccinaţi anti-COVID. În acest context, oficialul OMS a avertizat că populația este „vulnerabilă cu un sistem de sănătate slăbit”, iar răspândirea virusului poate afecta întreaga regiune.
Medicul a subliniat că OMS „a oferit ajutor de mai multe ori” autorităţilor nord-coreene, inclusiv vaccinuri „de trei ori” şi continuă să le ofere. Potrivit oficialului, OMS cooperează cu Beijingul şi Coreea de Sud pentru a încerca să avanseze.
„Observăm o atitudine foarte pozitivă în încercarea de a aborda această problemă colectivă”, a completat Michael Ryan.