Reprezentanţi ai reţelei de telefonie mobilă Koryolink au indicat că străinii care vizitează RPDC pot închiria aparate sau îşi pot furniza pe aeroport cartele SIM pentru propriile telefoane. Aceste cartele, la care cetăţenii RPDC nu au acces, permit efectuarea de convorbiri în afara ţării, contactarea ambasadelor străine şi a hotelurilor la Phenian, precum şi accesul pe internet.

Koryolink face parte din grupul CHEO Technology, o companie mixtă între firma egipteană Orascom şi guvernul de la Phenian, scrie Agerpres.
Preşedintele Google, Eric Schmidt, a vizitat recent Coreea de Nord şi a scris despre experienţa sa pe reţeaua socială Google+. Potrivit acestuia accesul la tehnologie este foarte limitat în Coreea de Nord. Există o reţea 3G, care este un parteneriat cu o firmă egipteană numită Orascom. E o reţea bazată pe SMS de 2.100 de Mhz, care nu le permite utilizatorilor să aibă conexiuni de date sau să folosească smartphone-uri. Nord-coreenii au un milion şi jumătate de telefoane“, a scris şeful Google.