Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, a discutat despre acest proiect cu reprezentanții companiei, cu ocazia celei de a șasea reuniuni a Comitetului de Cooperare Industrială România – Republica Coreea, desfășurată în perioada 21-22 mai, în Coreea de Sud.
La eveniment a participat și Jaedo Moon, ministrul adjunct pentru afaceri internaţionale în cadrul Ministerului Economiei şi Cunoaşterii din Republica Coreea. Pe parcursul celor două zile au fost prezentate priorităţile pe termen scurt ale actualului executiv de la Bucureşti, precum si oportunităţile bursiere din România şi modalităţile prin care instituţia coreeană ar putea să se implice în crearea unor instrumente eficiente de susţinere a procesului de internaţionalizare a firmelor româneşti, prin crearea unor mecanisme de susţinere (de genul fonduri de investiţii sau de risc).
Evenimentul a însemnat o oportunitate pentru prezentarea priorităţilor noului guvern al României, a punctelor de interes pentru investitorii sud coreeni, a proiectelor majore de cooperare în domeniul dezvoltării regionale, subliniind faptul că România are un potenţial de creştere economică de 5% sustenabil în perioada următorilor cinci ani, se menţionează în comunicat.
Potrivit MECMA, revitalizarea relaţiilor bilaterale, economice şi comerciale româno-sud coreene va duce la utilizarea potenţialului colaborării între cele două ţări, România dispunând de o poziţie geostrategică avantajoasă pentru accesul companiilor sud-coreene pe piaţa europeană.
Comitetul de cooperare industrială s-a finalizat prin semnarea a două documente: Protocolul celei de a șasea reuniuni a Comitetului de Cooperare Industrială dintre România şi Republica Coreea şi Memorandumul de Înţelegere privind întărirea cooperării între cele două ministere din cele două ţări în domeniul exploatării resurselor naturale.
De asemenea, Lucian Isar s-a întâlnit cu Hyun Kun Shin, vicepreşedinte executiv al Korea Gas Corporation (KOGAS), prilej cu care au fost prezentate atât posibilităţile de cooperare din acest sector, cât şi cele oferite de viitoarea listare la Bursa de Valori Bucureşti a unor companii care activează în acest domeniu. Ministrul român a avut, totodată, o întâlnire cu Dong Ik Lee, vicepreşedinte (CIO) al Korea Investment Corporation.
Coreenii investesc 150 de milioane de dolari în România
23 mai 2012, 16:18
Ultima modificare în 23 mai 2012, 19:18
Compania coreeană Hyosung Corporation intenţionează să înceapă, în periopada imediat următoare, o investiţie de circa 150 milioane de doalri prin construirea, în România, a unei fabrici de componente - anvelope şi airbaguri auto, potrivit datelor Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA).
Etichete: coreea,
coreea de sud
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Enel Green Power deschide două noi centrale în Grecia
- E oficial! S-a încheiat cea mai mare tranzacţie din istoria Google
- Grupul Rompetrol are un nou director general
- Cifră de afaceri cu 27% mai mare în 2011 pentru Rio Bucovina
- Convorbiri mai ieftine: Cosmote reduce de la 1 iulie tarifele în roaming
- Amway a investit 370.000 de dolari într-un centru de afaceri în București
- Cambodgienii care lucrează pentru H&M sunt în grevă: Vor un salariu lunar mai mare cu 5 dolari
- Zoltan Nagy, ANRE: producătorii vor încheia acorduri de preluare a energiei şi a certificatelor verzi
- Cifra de afaceri a AdePlast a crescut cu peste 20% în primul trimestru al anului
- Deloitte: Investitorii au mai multă încredere în Polonia decât în România