Europarlamentarul Corina Creţu va efectua o vizită în Republica Moldova pentru a discuta despre parcursul european al acestei ţări. Eurodeputatul a spus că va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca Moldova să devină parte a UE.

„În această săptămână voi efectua o vizită la Chişinău, unde am programate mai multe întrevederi importante. (…) Republica Moldova este o ţară importantă atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru România, contribuind la menţinerea stabilităţii în regiune. Și fiind un suport important pentru Ucraina, ţară aflată într-un război de agresiune crud şi nedrept.

În calitate de Membru al Parlamentului European şi Comisar European pentru Politică Regională (2014-2019), mă bucur că am contribuit la apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Și voi face în continuare tot ce îmi stă în putinţă pentru ca Republica Moldova să devină parte a Uniunii Europene”, a arătat Corina Creţu, pe Facebook.

Europarlamentarul a precizat că va discuta despre parcursul european al Republicii Moldova cu mai mulți oficiali. Ei sunt prim-ministrul Dorin Recean, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, cu ambasadorii Janis Mazeiks (şeful Reprezentantei UE în Republica Moldova). Vor fi prezenți și alți oficiali, cadre didactice studenţi.

„Fiind o ţară cu aspiraţii europene, dar şi ţinând cont de parcursul istoric, Republica Moldova se află în sufletul tuturor românilor. Iar pentru mine va fi o vizită emoţionantă (având în vedere că bunica mea dinspre mamă s-a născut la Chişinău)”, a mai menţionat europarlamentarul Corina Creţu.

Moldova nu e în pericol să fie atacată

Tot la Chișinău, unde se va duce Corina Crețu, a fost și Mircea Geoană. El a declarat, joi, la Chişinău, alături de premierul moldovean Dorin Recean, că riscul unui atac al Rusiei îndreptat spre Republica Moldova nu există. Geoană a detaliat „pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună”.

„Vreau să reconfirm aici la Chişinău faptul că nu vedem un risc de natură militară din partea Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova.

Pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună, și cu sprijinul nostru. Încât acest risc militar în acest moment şi pe perioadă predictibilă nu este”, a afirmat oficialul NATO.

Geoană a subliniat că Republica Moldova nu este chiar ferită de riscuri. Numărul doi din NATO a spus că vecinii noștri de la est sunt supuși unui război hibrid, provocat tot de Rusia.