Corina Crețu, numită în fruntea Agenției pentru Monitorizarea Întreprinderilor Publice

Corina Crețu a fost desemnată președinte interimar al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), conform unui ordin semnat luni de premierul Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. Această numire marchează o nouă etapă în cariera politică a fostului europarlamentar și comisar european.

AMEPIP, agenția pe care Corina Crețu o va conduce temporar, funcționează sub coordonarea Guvernului României și are responsabilitatea de a monitoriza și evalua activitatea întreprinderilor publice. Prin această agenție, statul român își propune să supravegheze eficiența și performanțele instituțiilor publice și să asigure o mai bună gestionare a acestora.

Corina Cretu, europarlamentar
SURSA FOTO: Facebook/Corina Cretu

Corina Crețu a mulțumit premierului pentru încrederea acordată

Într-o postare pe Facebook, Corina Crețu a mulțumit premierului pentru încrederea acordată, subliniind determinarea sa de a colabora cu Guvernul pentru a sprijini procesul de modernizare a României.

Aceasta și-a exprimat optimismul că, prin această nouă funcție, va contribui la progresul țării în domeniul gestionării întreprinderilor publice.

De-a lungul carierei sale, Corina Crețu a avut un rol semnificativ pe scena politică europeană, fiind atât europarlamentar, cât și comisar european.

Experiența sa vastă în domeniul politic și administrativ este un avantaj important în exercitarea noilor atribuții la conducerea AMEPIP, o instituție cu o misiune esențială pentru îmbunătățirea eficienței sectorului public din România.

AMEPIP a fost condusă de Mihai Precup

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a trecut printr-o serie de schimbări majore la nivel de conducere în ultimele luni, odată cu demisia președintelui Mihai Precup și a celor doi vicepreședinți, Ciprian Hojda și Victor Moraru.

Aceste plecări au fost generate de neconformități legate de cerințele de experiență necesare pentru ocuparea funcțiilor și suspiciuni de incompatibilitate, care au afectat credibilitatea conducerii agenției.

Mihai Precup a demisionat din funcția de președinte în luna iulie, după ce presa a dezvăluit că nu îndeplinea criteriile de experiență cerute pentru acest post. Publicația Economedia a relatat în exclusivitate că Precup nu avea expertiza necesară pentru a conduce AMEPIP, ceea ce a atras critici severe.

În urma demisiei sale, cei doi vicepreședinți, Ciprian Hojda și Victor Moraru, și-au anunțat la rândul lor demisiile, însă au rămas pe poziții interimare.

Ciprian Hojda a avut aceeași problemă ca și Precup, neavând experiența necesară pentru a ocupa funcția de vicepreședinte.

Victor Moraru, care este bănuit de incompatibilitate și conflict de interese.

Moraru, un apropiat al lui Marian Neacșu – supranumit „eminența cenușie” a guvernului și o persoană cu influență asupra premierului Marcel Ciolacu – a fost implicat în procesul de selecție a comisiei care ulterior l-a numit vicepreședinte.