Cornel Dinicu crede că focul a fost pus intenționat
Patronul de la Ferma Dacilor a făcut prima sa apariție în public la patru zile de la tragedia în care opt oameni și-au pierdut viața. Cornel Dinicu s-a prezentat la priveghiul fiului său de 11 ani, care a fost răpus de incendiul devastator. Deși afectat de pierderea tragică, a găsit puterea de a vorbi despre eveniment.
Într-un interviu acordat exclusiv pentru Observator, a declarat că este ferm convins că incendiul a fost provocat intenționat de către cineva care a dorit să dăuneze afacerii sale. Între timp, ancheta continuă, iar acuzațiile devin din ce în ce mai serioase, inclusiv din partea oficialilor din vârful ministerului de Interne. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a afirmat că inspectorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova au efectuat controale în mod parțial sau influențați de interese personale sau de grup.
Bărbatul a participat la priveghiul fiului său
Îmbrăcat în haine negre, ținând un portret al fiului său în brațe și înconjurat de prieteni care îl susțin, Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, a participat la priveghiul fiului său.
Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor: Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu.
Autoritățile se implică tot mai mult în investigații pe măsură ce descoperă tot mai multe probleme la Ferma Dacilor. Oficialii de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne susțin că tragedia ar fi putut fi prevenită dacă instituțiile statului își făceau datoria. Mai mult, există acuzații că inspectorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ar fi protejat administratorul complexului, care nu avea autorizație de securitate la incendiu, în loc să ia măsuri punitive.
Arafat a precizat că, în 2019, în cadrul controlului care s-a făcut, acest amplasament putea să fie închis.
S-au găsit oase la Ferma Dacilor!
Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, la fața locului, printre ruinele pensiunii, au fost descoperite fragmente osoase. Acestea au fost trimise în Capitală, unde vor fi supuse expertizei genetice.
Sursele judiciare au precizat, vineri, că cercetarea demarată la fața locului s-a încheiat joi, 28 decembrie. În prezent, zona a fost izolată și abandonată.
Amintim că, în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, au fost descoperite șapte trupuri carbonizate, iar identificarea victimelor s-a realizat prin intermediul probelor de ADN.
Anchetatorii așteaptă ca analiza genetică să confirme dacă fragmentele osoase descoperite joi seară sunt ale celei mai recente victime date dispărute.