Joi, organizația a identificat peste 150.000 de cazuri, un record într-o singură zi, de la începutul epidemiei.

Lumea a intrat într-o „fază periculoasă” pe măsură ce se redeschid țările care au implementat restricții de izolare sau de mobilitate, a declarat, vineri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Lumea a intrat într-o fază nouă și periculoasă. În mod evident, mulți oameni s-au săturat să stea acasă. Țările sunt dornice să își redeschidă societățile și economiile”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă virtuale. „Dar virusul continuă să se răspândească rapid, rămâne mortal și cei mai mulţi oameni rămân expuși”, a adăugat el.

Joi, OMS a înregistrat peste 150.000 de cazuri, un record într-o singură zi de la începutul epidemiei. Pandemia a ucis cel puțin 454.101 de persoane în întreaga lume, de când China a raportat oficial apariţia bolii, în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor surse oficiale. 

Numărul cazurilor crește în Franța

Numărul focarelor este în creștere în Franţa. Pe parcursul a șapte zile, numărul „focarelor” descoperite a crescut de la 29 la 37. Începând cu 16 iunie, un total de 74 de focare erau „în curs de investigare” în țară. Acestea vizau în principal unitățile de sănătate (20%), companiile private și publice, cu excepția sănătății (19%) și a mediilor familiale extinse (16%), notează Le Figaro.

Cel mai mare număr de focare care fac obiectul investigației se află în Guyana (12), în Nord (6) și în Loire-Atlantique (5). Dintr-un total de 239 de focare descoperite începând cu 9 mai, jumătate sunt considerate acum „închise” (nu există cazuri noi declarate după perioada de izolare de 14 zile impusă persoanelor aflate în contact cu bolnavii) și 19% sunt considerate „controlate” (absența cazurilor noi la șapte zile de la ultimul caz).

În informarea sa de presă de joi seară, Direcția Generală a Sănătății a alertat cu privire la rata de reproducere a coronavirusului în Normandia: a depășit 1, un semn al „circulației virale crescute” a virusului. De asemenea, la Sarcelles situația este îngrijorătoare. 

Capitala Chinei, Beijing, cunoaște de câteva zile o revenire îngrijorătoare a epidemiei. Cu 25 de cazuri noi identificate, orașul are acum un număr de 183 de pacienți cu Covid-19, conform cifrelor oficiale. Până în prezent, guvernul chinez a publicat genomul coronavirusului descoperit într-un focar recent de infecție, care ar prezenta asemănări cu o tulpină europeană.