Coronavirusul nu iartă pe nimeni. Potrivit Sky News, numărul deceselor în urma infectării cu noul coronavirus continuă să crească în întreaga lume. Totuși vaccinul care a început să fie distribuit rămâne singura speranță a oamenilor.
De menționat este faptul că decesele globale legate de coronavirus au trecut de două milioane, după un an de când a fost identificat pentru prima dată în China, mai precizează sursa citată.
În ceea ce privește evoluția pandemiei pe glob, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins, SUA au înregistrat cel mai mare număr de decese, peste 389.000 și mai mult de 23 de milioane de cazuri.
SUA este urmată de Brazilia, unde au fost identificate recent mai multe variante noi de coronavirus, este pe locul doi, cu peste 207.000 de decese, iar următoarepe pe listă sunt India și Mexicul, cu aproximativ 152.000 și, respectiv, 137.000 de decese.
Coronavirusul în Europa
Nici în Europa lucrurile nu stau foarte bine. Marea Britanie a înregistrat al cincilea cel mai mare număr de decese și cel mai mare din Europa, cu peste 87.000 de decese.
De asemenea, decesele globale cauzate de coronavirus au atins un milion pe 29 septembrie și se pare că au fost necesare 108 zile pentru a ajunge la două milioane.
În acest context, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a tras un semnal de alarmă și a precizat factorul principal care a dus la creșterea ratei deceselor.
Potrivit acestuia, numărul morților a fost „agravat de absența unui efort coordonat la nivel mondial” privind vaccinarea.
„Știința a reușit, dar solidaritatea a eșuat”, a mai adăugat acesta.
Deși cele mai multe țări au început deja vaccinarea, iar milioane de persoane s-au vaccinat deja, în țările mai sărace cu populații mai mari situația este dificil de gestionat. Mai exact, se pare că numărul deceselor cauzate de coronavirus va rămâne mare pentru o lungă perioadă de timp, până la rezolvarea situației.