Potrivit acestuia, chiar dacă au fost înregistrate mai multe reforme, trebuie intensificată reforma procuraturii, dar şi a serviciului vamal şi celui fiscal.

Uniunea Europeană va continua să sprijine procesul de reforme din Republica Moldova, care trebuie intensificat, iar vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, preconizată pentru sfârşitul acestei luni, este un exemplu în acest sens, a declarat Schuebel. Totodată, el a menţionat că în acest an comunitatea europeană a acordat asistenţă financiară Republicii Moldova de peste 120 de milioane de euro.
Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău şi-a exprimat speranţa că, până la summitul Parteneriatului Estic din luna noiembrie 2013, vor fi încheiate negocierile pentru crearea zonei de comerţ liber şi a acordului de asociere, dar a lăsat să se înţeleagă că acordul de liberalizare a regimului nu va fi semnat anul viitor. "Nu este imposibil, dar va fi foarte greu de obţinut", a declarat Schuebel, precizând că Republica Moldova va trebui să convingă 28 de state pentru liberalizarea regimului de vize.

În privinţa reglementării conflictului transnistrean, Dirk Schuebel a recunoscut că "atmosfera era un pic mai bună la începutul anului", dar, potrivit acestuia, calea corectă este continuarea discuţiilor, iar politica paşilor mici a adus rezultate pozitive.
Sursa: Agerpres