Compania Siemens este vizată de o anchetă de corupție. Reprezentanții companiei au precizat că aceasta cooperează cu autoritățile austriece, însă nu poate da mai multe detalii din cauza investigației în curs.
Potrivit Reuters, Siemens colaborează cu autoritățile austriece pentru a examina acuzațiile de posibile nereguli în legătură cu contractele de construcție a spitalelor.
Procuratura din Feldkirch a anunțat că mai multe persoane sunt investigate pentru fraude semnificative; aceasta a adăugat că fondurile implicate vor fi mai mici de 10 milioane de euro.
Potrivit Siemens, investigația se bazează pe datele pe care compania le-a furnizat organelor de aplicare a legii în timpul unei investigații de conformitate în curs de desfășurare.
„Siemens cooperează pe deplin cu autoritățile”, a precizat compania de inginerie, adăugând că nu va face comentarii cu privire la investigațiile în curs.
Cinci persoane au fost arestate
În legătură cu ancheta, cinci persoane, potrivit procurorilor austrieci, au fost reținute. Săptămâna trecută, mai multe locuințe au fost percheziționate.
Identitatea organizațiilor sau a părților implicate nu a fost confirmată de procuratură.
Potrivit unui articol publicat marți de tabloidul german Die Welt, presupusa escrocherie implică o „schemă criminală” în care suspecții au folosit documente fictive pentru a face bani pentru ei înșiși.
Facturile pentru livrarea de tehnologie pentru clădiri de la filiala Smart Infrastructure a Siemens fac obiectul acuzațiilor, potrivit ziarului, care adaugă că facturile au fost plătite în legătură cu extinderi și clădiri noi folosite de un operator de sănătate publică din Voralberg.
Prejudiciu financiar considerabil
Compania de exploatare, cunoscută sub numele de Vorarlberger KHBG, a declarat că a crezut că este una dintre cele câteva companii afectate de presupusa fraudă.
„Este posibil să fi fost suprataxat pe o perioadă lungă de timp”, a declarat președintele consiliului de supraveghere, Martina Ruescher, într-o declarație. „Prejudiciul financiar cauzat este considerabil”.
Compania, care administrează cinci spitale în Vorarlberg, a declarat că ia în considerare posibilitatea de a cere daune de la Siemens, precum și de a-și examina întregul sistem contabil intern, scrie Investing.
Între timp, Siemens Energy a declarat luni că problemele dezvăluite recent la unitatea sa de turbine eoliene o vor costa 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari), cu mult sub estimările cele mai pesimiste, dar care continuă să pună sub semnul întrebării dacă va păstra această afacere în dificultate.