Armand Goșu a explicat la podcastul „România lui Cristache”, de ce acest moment este esențial pentru desfășurarea războiului.

„În momentul de față, pe partea dreaptă a Niprului sunt 10-12.000 de soldați ruși. Acești soldați ruși, dacă vor fi încercuiți, nu vor putea să fie retrași de-acolo, ar putea să ai o înțelegere Minsk pe dos.

Adică Putin să ceară încetarea focului. Dinspre Donețk a plecat o grupare mare, mai mare decât o divizie, undeva la 20.000 de oameni.

Au cu ce să treacă Nipru, să ajungă aici. Asta înseamnă că poate să crească numărul prizonierilor ruși. Poate să crească la 30.000. Ori cu 30.000 înseamnă înfrângerea Rusiei”, este de părere Armand Goșu.

Singura condiție în care ucrainenii ar accepta înfrângerea

„Acolo e o credință teribilă în victoria lor. E greu să bați, să îngenunchezi un popor care crede în victoria lui. Poate o să mai dea înapoi.

Sau trebuie să se întâmple ceva catastrofal pe front, ca ucrainenii să accepte înfrângerea. Și nu definitiv. Să accepte înfrângerea temporar, printr-un armistițiu. Cum a fost Minsk 1 și Minsk 2”, consideră istoricul.

În același timp, în zonele ocupate de forțele invadatoare, rușii încep să se instalează administrativ.

„În aceste zone au introdus numere la mașini rusești, au introdus acte rusești, au venit cu profesori…

Mulți dintre profesorii locali au fugit, cum s-a întâmplat și în Basarabia în 1940, primii care au fugit au fost învățătorii, administrația românească, mica elită locală. Așa și-aici. Au fugit și au adus din Rusia. Salarii duble, triple, să-i așeze acolo, au schimbat manuale.

Și prima lor grijă, care credeți că a fost? Prima lor grijă a fost să monteze rețea de cablu TV! Deci propaganda să meargă!”, a mai spus Armand Goșu.

Urmăriți întreaga ediție a podcastului „România lui Cristache” pe canalul de Youtube EVZ Capital.