Operatorul telecom Cosmote a înregistrat, în primul trimestru al anului, venituri de 114,8 milioane de euro, iar numărul total de abonaţi a ajuns la 7,2 milioane, din care 21% sunt abonaţi.

Veniturile Cosmote România au crescut cu 13,3% în primul trimestru, la 114,8 milioane euro, dar profitul EBITDA a coborât cu 56,3%, la 6,6 milioane euro.

La finalul primului trimestru din 2010, numărul total de clienţi Cosmote în România a atins 7,2 milioane, din care 21% sunt abonaţi.

„Atingând în prezent o cotă de piaţă de peste 23% şi având posibilitatea de a oferi servicii 3G, în urma achiziţiei Zapp, Cosmote România se concentrează pe extinderea prezenţei sale pe segmentele de internet mobil şi corporate. Procesul de integrare a Zapp se desfăşoară conform planului, în primul trimestru fiind deja obţinute rezultate semnificative în ceea ce priveşte veniturile şi costurile”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Am reuşit să obţinem o cotă de piaţă importantă pe segmentul corporate, înregistrând o rată de creştere impresionantă de la un an la altul. Mai mult, odată cu lansarea serviciilor în bandă largă 3G, COSMOTE România şi-a accelerat perspectivele de creştere, întărindu-şi prezenţa în piaţă şi obţinând rezultate importante în segmentul de clienţi business”, a spus Konstantinos Apostolou, CFO Cosmote România.

În primul trimestru al anului 2010, OTE Group a oferit servicii de telecomunicaţii către aproximativ 21.8 milioane de clienţi, în creştere cu 9,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

SURSA: Cosmote