Apple a lansat ieri iPhone 5, a şasea generaţie iPhone. Telefonul este puţin schimbat, din punct de vedere al designului, faţă de iPhone 4S, fiind doar un pic mai lung, însă din punct de vedere al caracteristicilor acesta este mult mai performant.

iPhone 5 este fabricat din sticlă şi din aluminiu, este mai uşor şi mai subţire decât oricare alt iPhone. Are 7,6 mm grosime şi 112 grame, fiind cu 20% mai uşor decât iPhone 4S. Procesorul este A6, camera foto are 8 MP, iar memoria RAM este de 1 GB.

Preţurile pentru iPhone 5, în SUA, vor fi de 199 $ pentru modelul cu 16 GB, 299 $ pentru cel de 32 GB şi 399 $ pentru modelul de 64 GB, evident  cu contract pe doi ani la operator.

iPhone 5 va fi disponibil, în alb şi negru, începând din 21 septembrie în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Australia, Japonia, Hong Kong şi Singapore.  

iPhone 5 va fi disponibil la Cosmote de luna viitoare, atât la abonament, cât şi la liber, fără a fi codat în reţea. Cosmote, spre deosebire de Vodafone şi Orange, nu blochează terminalele în reţeaua proprie.