“Am creat acest proiect nu pentru Borc, ci pentru viitorul economic al României. România trebuie să fie o ţară în care se produce. Trebuie să investim în educaţie, sănătate, infrastructură. Sunt elemente critice. Ne-am întrebat de ce are nevoie un cetăţean în localitatea lui pentru a produce. Este nevoie de învăţământ profesional, şcoală pentru copii, acces la cabinet medical civilizat, acces la internet, un drum bun, un mediu curat şi un minim acces la cultură. Producţie înseamnă cuie, pingele, maşini, dar şi servicii. Administraţia locală trebuie să fie deschisă către investitori şi cetăţean”, a declarat Borc.
“Avem alocaţi 160 de milioane de euro anual pentru startup-uri , 40 milioane de euro pentru promovare la export şi un nou tip de ajutor de stat pe care vrem să îl denumim scale up, care se adresează firmelor mici. Acestea vor primi între 1 şi 5 milioane de euro ajutor de la stat pentru dezvoltare astfel încât firmele mici să devină motorul economiei şi să nu devenim doar o piaţă de desfacere pentru multinaţionale”, a adăugat Borc.
”Am decis să nu mai impozităm activăţile de cercetare şi dezvoltare astfel încât să păstrăm aceşti oameni în ţară. De asemenea, am instalat profesionişti în consiliile de administraţie ale companiilor de stat”, a spus vicepremierul.