Pentru a păstra un monopol al dispeceratelor tradiționale, COTAR face demersuri privind scoaterea aplicaţiilor Clever şi Star. În prezent, taximetriştii, conform legii, sunt obligaţi să fie arondaţi unui dispecerat, să deţină o staţie, pentru care se plăteşte lunar între 200 şi 300 de lei. Înainte de apariţia aplicaţiilor Clever şi Star, taximetriştii aveau și câte două stații pentru care șoferii plăteau lunar sume imense.
Voci din piaţă susţin că lunar, pentru plata staţiilor, taximetriştii cotizează aproximativ 5 milioane de euro.
În solicitarea transmisă premierul Sorin Grindeanu, pentru a elimina Star şi Clever, COTAR cere ca, „dispeceratul să nu poată fi autorizat numai cu aplicaţia informatică, el trebuie să îndeplinească prevederile din prezenta lege”. „Trebuie să plătesc staţia 250 de lei, eu nu mai am nevoie de staţie, utilizez doar aplicaţiile. Plătesc staţia, dar o ţin acasă, din aplicaţiile Clever si Star vin clienţii”, ne-a spus un taximetrist care nu a participat la protest.
Co-fondatorul Clever Mihai Rotaru a precizat, pentru RFI, că E-hailingul, tehnologia pe care o oferă, nu s-ar substitui în niciun fel serviciului de dispecerat.
Documentul transmis de COTAR premierului Sorin Grindeanu