“Ar trebui să nu ne grăbim să investim în acestea în perioada următoare. Simt că sunt pe vârful cotaţiilor”, spunea Patric de Gentile-Williams, COO la FRM Capital Advisors într-un interviu. De asemenea, Robert Marquardt, fondatorul fondului de hedging Signet, a declarat pentru Reuters că tocmai a închis un fond denominat în aur pe care-l înfiinţase în 2003, returnând lichidităţile investitorilor. “Preţul de 1.500 de dolari pentru uncia de aur este speculativ. Nu mai este o valoare sustenabilă”, spune managerul. Aurul, care se vinde în 2003 cu 1.400 dolari/uncia a atins o cotaţie record, de 1.575 dolari/uncia, pe data de 2 Mai, însă în ultimele săptămâni a mai pierdut din suflu.
Alţi administratori consideră că metalale preţioase sunt în continuare o investiţie speculativă bună, însă sunt precauţi în ceea ce priveşte alte metale, cum ar fi cuprul. “Încă există un trend puternic al cheltuielilor de infrastructură şi consum, mai ales în regiunile emergente. Totuşi, unele metale sunt tranzacţionate la preţuri cu mult peste costul lor de producţie”, afirmă Coast Sullenger, managing director la Gaia Capital, fond de investiţii specializat în acţiunile companiilor producătoare de materii prime.
Cotaţiile metalelor, inclusiv a aurului, ar putea să fi atins vârful
24 iunie 2011, 13:02
Ultima modificare în 24 iunie 2011, 16:02
Participanţii la conferinţa GAIM de la Monaco a celor mai importante fonduri de investiţii de risc spun că aurul şi metalele, materiale ale căror preţ a explodat în ultimii ani, s-ar putea să fie supraevaluate.
Etichete: aur,
cotatii,
fonduri de investitii
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook