Anunţul făcut joi de conducerea cotidianului ilustrează dificultăţile întâmpinate de presa franceză în a se menţine pe piaţă, notează France Presse.

"În faţa deteriorării brutale şi rapide a rezervelor financiare începând din această vară, conducerea nu are altă opţiune decât de a lua această decizie, evident dureroasă, dar responsabilă şi raţională, şi singura posibilă în ziua de azi" – potrivit comunicatului de joi.

Licitaţia în vederea găsirii unui cumpărător va fi publicată vineri în presă, iar ofertele primite vor fi examinate de tribunalul comercial din Paris la începutul lui ianuarie anul viitor. Până atunci, cotidianul va apărea în continuare.

Potrivit comunicatului, La Tribune suferă "consecinţele a două crize majore şi inedite în mai puţin de 36 de luni, care nu au ocolit nicio publicaţie", în condiţiile în care ziarul "era deja într-o situaţie financiară fragilă, veniturile sale depinzând în mare parte de publicitate".

Aflat de asemenea în pragul falimentului şi plasat deja sub protecţie judiciară, cotidianul popular France Soir a anunţat în octombrie că din decembrie va renunţa la ediţia tipărită şi va apărea doar pe internet, concediind în acelaşi timp trei sferturi dintre angajaţi, ceea ce a stârnit furia sindicatului.