In exclusivitate pentru Capital, ministrul finantelor publice, Mihai Tanasescu, a anuntat "masuri dure" contra restantierilor. Ministrul a spus ca peste 50% din datornicii de pe lista "sunt in executare silita". Oamenii de afaceri au contestat "pe ici, pe colo", fara a critica aparitia listei. Intre firme si ministru, ultimul cuvant il au directiile judetene ale Fiscului. Acolo, "parfumul face parte din protocol", dar planul de incasari trebuie "depasit". Executarea silita da bine in scripte, in
In exclusivitate pentru Capital, ministrul finantelor publice, Mihai Tanasescu, a anuntat „masuri dure” contra restantierilor. Ministrul a spus ca peste 50% din datornicii de pe lista „sunt in executare silita”. Oamenii de afaceri au contestat „pe ici, pe colo”, fara a critica aparitia listei.
Intre firme si ministru, ultimul cuvant il au directiile judetene ale Fiscului. Acolo, „parfumul face parte din protocol”, dar planul de incasari trebuie „depasit”. Executarea silita da bine in scripte, insa „zeci de dosare zac de luni in sertarele directorilor”, acuza, recent, un intreg serviciu specializat din Capitala. Publicatia ceha de afaceri „Prague Business Journal” sanctiona recent obedienta unui trust media din Romania iertat de „datorii de sase milioane de dolari”, in schimbul „relatarii favorabile despre Guvern, in special despre progresele Romaniei ca membru NATO”.
Mai mult, presiuni asupra firmelor se fac indiferent daca au sau nu datorii, avertizeaza liberalul Theodor Stolojan.
Cand a acuzat coruptia, ambasadorul SUA la Bucuresti a vorbit indirect, in numele firmelor. Al acelora care nu mai stiu cum sa se descurce contabil cu pretentiile de spaga. Al acelora care, pentru vina de a investi in Romania, cotizeaza si tac.