Producatorul de vinuri Cotnari SA a anuntat ca intentioneaza sa dea in judecata reteaua Carrefour Romania, pentru cauzarea unor prejudicii de imagine prin comercializarea de vinuri cu nume similar companiei iesene.

Potrivit unui comunicat al Cotnari SA, vinurile de calitate inferioara comercializate in reteaua Carrefour Romania sub numele „Cotnari” nu au nicio legatura cu producatorul iesean.

Pe de alta parte, Carrefour Romania a declarat, prin  intermediul unui comunicat, ca „in intreaga retea a companiei sunt comercializate, inca din anul 2001, produse Grasa de Cotnari si Francusa, vinuri de foarte buna calitate, cu origine controlata, pentru care Carrefour Romania si furnizorii sai detin documente legale care atesta dreptul de vanzare si certificate care confirma calitatea produselor”.

Mai mult, reteaua de retail vrea, la randul sau, sa inaintieze o actiune in justitie impotriva Cotnari SA Iasi, „pentru repararea prejudiciilor materiale si de imagine suferite prin actiunile defaimatoare ale acesteia”.

De asemenea, Carrefour Romania precizeaza ca denumirea Cotnari nu este o marca inregistrata de catre compania Cotnari SA – Iasi, iar aceasta societate nu are exclusivitate in folosirea acestei denumiri.