”Inițiativa Covalact vizează mărirea semnificativă a capacității de depozitare la temperatura controlată a companiei, precum și dezvoltarea sistemului logistic care deservește cele două fabrici ale grupului Covalact, de la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc”, susțin reprezentanții companiei.

Covalact – cu afaceri de 112 mil. lei în 2011 (cca. 25,7 mil. euro) -, are un portofoliu de 80 de produse. Producția lunară de lactate depășește 1.600 tone. În cele două fabrici Covalact lucrează 550 de angajați.

SigmaBleyzer a cumpărat în 2007 de la Ioan Bălan 70% din acțiunile Covalact pentru o sumă vehiculată la 7 milioane de euro (pe care oficialii fondului nu o confirmă, dar nici nu o infirmă). Fondul și-a mărit ulterior participația până la peste 96%.
La finele lui 2009, Covalact a anunțat că derulează investiții de 1,5 milioane de euro pentru noi linii de producție. Primele instalații – pentru iaurt, smântână și unt – au devenit operaționale în septembrie 2009, urmând ca în 2010 să fie puse în funcțiune și liniile modernizate de producție pentru brânză proaspătă și brânză de casă.

În primii 10 ani post-privatizare, investiţiile au depăşit 4 milioane euro, la care s-au adăugat alte 3 milioane de euro prin intermediul programului Sapard derulat până la sfârşitul lui 2007. De la achiziţie şi până în prezent SigmaBleyzer a direcţionat pentru investiții aproape 7 milioane de euro. Alte 4 milioane de euro urmează să fie investiți în următorii ani în extinderea capacității de producție și lansarea de noi produse.  

”Produsele nou lansate în ultimii trei ani reprezintă în prezent peste 60% din cifra de afaceri”, se arată într-un comunicat al companiei. În 2012, distribuția, brandingul și vânzările – adică miezul businessului – au alocat un buget mai mare cu 50% față de anul trecut.

SigmaBleyzer, care are active în România, Bulgaria și Ucraina, în special în industria alimentară, țintește acum sectorul agricol – producția vegetală, mai exact – și a făcut deja două achiziții în Ucraina. O altă piață-țintă e retailul specializat (în Ucraina, deține un lanț de farmacii).