COVID-19 s-a întors în România. Un spital din țară a introdus din nou măsuri pentru a preveni răspândirea virusului. Unele secții au fost închise pentru vizitatori.
COVID-19 s-a întors în România
COVID-19 s-a întors în România! Spitalul Județean din Buzău a introdus din nou restricții în ceea ce privește vizitele. Aceste restricții se aplică mai multor secții din unitatea spitalicească.
Decizia conducerii spitalului a venit după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.
Pacienții care se află internați la terapie intensivă, neonatologie, oncologie și pediatrie nu vor putea primi vizitatori.
În plus, conducerea spitalului a micșorat programul de vizitare în general – doar două ore pe zi. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adriana Bunilă, spune că vizitatorii au voie în spital doar în intervalul 10:00 – 12:00.
Ea a mai precizat că există 7 pacienți cu COVID-19 internați în spital.
Aceste restricții au fost luate la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Prin aplicarea lor se dorește limitarea răspândirii virusului.
Reguli ca în perioada pandemiei
Vizitatorii spitalului spun că măsurile implementate acum sunt la fel ca cele din perioada pandemiei.
Ei precizează că s-au obișnuit cu purtarea măștii de protecție și a halatului.
Vizitatorii care au vorbit cu reporterii de la Știrile Pro TV spun că cel mai important este tratarea pacienților. Tot ei au mai spus că se bucură că-i pot vizita pe cei internați, chiar dacă este și pentru o perioadă limitată.
4 focare de COVID-19 în Buzău
În prezent, județul Buzău de confruntă cu 4 focare de coronavirus. Unul dintre acestea este chiar la Spitalul Județean.
În cursul zilei de marți, 5 septembrie, aici au mai fost depistate alte 3 cazuri.
Măsurile aplicate acum au fost luate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) de dinainte de descoperirea acestor cazuri.
Carmen Scîntei, epidemiolog șef DSP Buzău, spune că și medicii sunt supuși anumitor restricții. Printre acestea se numără portul măștii de protecție.
Aceasta a mai spus că măsurile de curățenie și dezinfecție au fost și ele, de asemenea, intensificate.
Autoritățile spun că măsurile depind de evoluția numărului de cazuri.
OMS monitorizează în continuare COVID-19
COVID-19 este în continuare monitorizat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), chiar dacă pandemia s-a încheiat în mod oficial.
COVID-19 este o boală cauzată de un coronavirus numit SARS-CoV-2. OMS a aflat pentru prima dată despre acest nou virus la 31 decembrie 2019, în urma unui raport privind un grup de cazuri de așa-numită pneumonie virală în Wuhan.
Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt:
- febră
- frisoane
- dureri de gât
Boala mai are și alte simptome, mai puțin frecvente, printre care dureri musculare, dureri de cap, amețeli, oboseală, dureri în piept etc.
Persoanele care au probleme de sănătate preexistente prezintă un risc mai mare atunci când au COVID-19.
Acestea ar trebui să solicite ajutor medical din timp dacă sunt îngrijorate de starea lor.
Ne referim la cei care iau medicamente imunosupresoare, cei cu probleme cronice cardiace, pulmonare, hepatice sau reumatologice; cei cu HIV, diabet, cancer sau demență, dar nu se limitează la ei.