Coronavirusul continuă să facă ravagii peste tot în lume iar România nu face excepție. Situația devine din ce în ce mai alarmantă după ce s-a aflat de focarele de infecție cu COVID-19 din Justiție.
Două persoane importante de la vârful Justiției din România sunt infectate cu coronavirus. Sursele gândul.ro au declarat că este vorba despre judecătoarea Andreea Ciucă, președintele Asociației Magistraților din România (AMR) și procuroarea Elena Iordache, președintele Asociației Procurorilor din România (APR).
”Judecătoarea Andreea Ciucă se simte mai bine, a contractat o formă medie a bolii. Se află în izolare la domiciliu de aproximativ 10 zile. Și președinta APR, procuroarea Elena Iordache, se luptă, tot în izolare la domiciliu, cu același virus, starea sa de sănătate fiind relativ bună, iar forma bolii fiind, de asemenea, medie”, arată sursele gândul.ro.
Peste 500 de angajați ai instanțelor au fost infectați
Marți, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că 546 de angajați ai instanțelor au fost infectați cu coronavirus iar trei dintre ei se află la Terapie Intensivă. Mai mult decât atât, trei dintre aceștia au pierdut lupta cu virusul.
„Noi am fost în contact cu Curţile de Apel, cu Ministerul Public. (…) Ce pot să vă spun, pe baza datelor primite, este că în instanţe avem un număr de 546 de persoane infectate, din care avem 5 cazuri în ATI.
Sunt înregistrate la nivel naţional, pe ce date avem noi până la ora asta, trei decese în acest context: un caz de infarct anterior a avut COVID şi a fost internat la ATI, la Tribunalul Bacău, un deces la Timişoara, un deces la Iaşi. Nu am detalii, este ceea ce mi-a parvenit de la Curţile de Apel”, a declarat, marți, ministrul Justiţiei, într-o conferință de presă.
Au fost alocate fonduri
Ministrul a subliniat că de la debutul acestei pandemii, ministerul pe care îkl conduce a alocat atât fonduri, cât și materialele necesare pentru protecția instanțelor și a parchetelor.
„Aș vrea să reamintesc faptul că în debutul acestei pandemii Ministerul Justiţiei a alocat atât fonduri, cât şi materiale necesare pentru protecţia instanţelor şi parchetelor. Efortul financiar cu care Ministerul Justiţiei a susţinut această protecţie a instanţelor şi parchetelor din primele etape ale echipării (…) a fost de aproximativ 35 de milioane de ei care s-au îndreptat către instanţe şi parchete pentru luarea măsurilor necesare protecţiei faţă de pandemie”, a mai spus Cătălin Predoiu.