Vineri seara, oficialii din Ministerul Educaţiei au oferit detalii despre situaţia infectărilor cu SARS-CoV-2 din şcoli în această săptămână.
Câţi elevi şi profesori s-au infectat cu noul coronavirus în intervalul 1-5 martie?
Astfel, potrivit situaţiei transmise de către Ministerul Educaţiei, au fost confirmate 263 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la elevi din întreaga ţară în perioada 1-5 martie.
În schimb, numărul profesorilor şi cadrelor nedidactice depistate cu COVID-19 a fost semnificativ mai mare. Potrivit informării, au fost depistaţi pozitiv la testul pentru coronavirus 380 de angajaţi, fiind vorba despre personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.
De asemenea, 293 de clase/grupe au suspendat activitatea.
Semestrul al doilea al anului şcolar 2020 – 2021 a început în 8 februarie, cu majoritatea elevilor prezenţi în bănci.
Potrivit deciziei autorităţilor, merg fizic la şcoală toţi copiii în localităţile unde rata de infectare este mai mică de 1, merg cei de la grădiniţă, ciclul primar şi clasele terminale în localităţile unde rata de infectare este cuprinsă între 1 şi 3 şi trec în online clasele terminale, dacă rata de infectare trece de 3 la mie.
La o rată de infectare de 6 la mie, toţi elevii fac ore online, iar localitatea intră în carantină, potrivit news.ro.
Modificări privind elevii din clasele terminale
CNSU a decis, vineri seară, la propunerea Ministerului Educaţiei, să modifice aceste scenarii şi să permită elevilor din clasele terminale să paticipe la cursuri, chiar dacă incidenţa cumulată depăşeşte 3 la mie.
Astfel, potrivit documentului „se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.”