iPhone 4, cel mai nou telefon mobil de la Apple, a fost pus în vânzare astăzi în SUA, Marea Britanie, Japonia, Germania şi Franţa, cei mai fanatici fiind japonezii, englezii şi americanii care au stat şi stau zeci de ore la coadă pentru a intra în posesia unui terminal.

Japonezii au fost primii care format cozi în faţa magazinelor Apple pentru a fi siguri ca vor intra în posesia unui terminal iPhone 4.  „Zâmbesc încontinuu, nu pot să mă opresc”, a declarat Noboru Takanashi, un muzician care s-a aşezat primul în faţa magazinului Softbank, care comercializează iPhone în Ţara Soarelui Răsare. În Japonia, iPhone 4 are un preţ de pornire de 46,080 yeni (aproximativ 512 dolari).0-53415-12.jpg

Cozi de sute de persoane s-au format şi la Londra. Alex, un candian care locuieşte în Dubai a zburat în capitala Marii Britanii pentru a-şi cumpăra un iPhone 4. „În America de Nord telefoanele sunt blocate. Vreau să îmi cumpăr un iPhone 4 de aici pentru că aşa am ocazia de a intra în posesia unui terminal care nu este blocat”, a declarat acesta pentru BBC.

În Marea Britanie, iPhone 4 se vinde la liber cu 499 de lire sterline, versiunea de 16 GB şi 599 de lire sterline cea de 32 de GB.

Americanii aşteaptă la cozi în saci de dormit

0-53414-11.jpgÎn Statele Unite, fanii Apple s-au aşezat în faţa magazinelor cu 24 de ore înainte. În jur de 20 de persoane echipate cu saci de dormit şi perne s-a aşezat în faţa unui magazin Apple din San Francisco. Una dintre aceste persoane a declarat că mai mulţi s-au oferit să îi cumpere locul la coadă, însă  a refuzat.

 „Nu am dormit de 30 de ore”, a declarat Joseph Lobato,  31 de ani, care are primul model de iPhone.0-53416-13.jpg

iPhone 4 a fost deja precomandat de 600.000 de clienţi în primele 24 de ore, un record pentru o singură zi de vânzare, compania Apple fiind nevoită să întrerupă temporar  vânzările online. Telefonul este disponibil de azi în SUA, Franţa, Germania, Japonia şi Mare Britanie, iar din iulie în alte 18 ţări, inclusiv România.

 

SURSA: BBC, Engadget