Elena Merișoreanu a povestit că rețeta este una clasică, dar include și câteva trucuri pentru un gust deosebit. Aceasta a explicat că folosește mai multă carne decât orez, invers decât procedează alte gospodine, și adaugă printre sarmale bucăți de slăninuță afumată pentru un plus de savoare.

Elena Merișoreanu oferă o rețetă ideală pentru sarmale

În ceea ce privește mirodeniile, ea preferă cimbrul, busuiocul și folosește mai puțin piper, considerând că această combinație le face irezistibile.

Un alt aspect important, menționat de artistă, este pregătirea foilor de varză. Elena Merișoreanu a subliniat că acestea trebuie desărate prin schimbarea repetată a apei, iar în compoziție nu ar trebui adăugată prea multă sare.

Procesul de gătire este și el esențial: sarmalele sunt mai întâi fierte pe aragaz, iar apoi introduse la cuptor, timp de aproximativ trei ore. Artista a recomandat ca sarmalele să fie servite cu mămăliguță caldă pentru a completa experiența culinară.

„La sarmalele de Crăciun, pe care și eu le prepar, în fiecare an, pentru familie, am mici secrete, pentru un gust delicios. Rețeta am învățat-o de la mama mea, este cea clasică, însă mai am și mici trucuri. De pildă, pun mai multă carne și mai puțin orez, am văzut că alte gospodine fac de fapt invers. Iar, printre sarmale, când le pun la fiert, strecor și bucățele de slăninuță afumată. Ca mirodenii, adaug cimbru, busuioc și mai puțin piper. Musafirii vor mai cere o porție, atât de gustoase sunt!

Aveți grijă la varză! Înainte de a folosi foile, trebuie să le puneți la desărat, timp în care schimbați apa de mai multe ori. Și nici în compoziție să nu adăugați multă sare. Eu le fierb inițial pe aragaz, apoi le bag la cuptor. De obicei, în vreo 3 ore sunt gata preparate. Se pot servi la masa de Crăciun cu pâine, însă cu mămăliguță caldă sunt și mai gustoase”, a declarat Elena Merișoreanu pentru Click.

elena merișoreanu
SURSA FOTO: Dreamstime

Pe lângă pasiunea pentru gătit, cântăreața a vorbit despre importanța petrecerii sărbătorilor alături de cei dragi

Pe lângă pasiunea pentru gătit, Elena Merișoreanu a vorbit despre importanța petrecerii sărbătorilor alături de cei dragi. După ani în care a fost plecată cu spectacole, artista a decis să renunțe la orice contract în perioada Crăciunului, pentru a se bucura de momente alături de familie.

Ea a explicat că, de câțiva ani, preferă să petreacă aceste zile speciale acasă, pregătind masa pentru invitați, oferind cadouri și stând la povești.

Cântăreața consideră că aceste momente de conectare cu familia sunt mult mai valoroase decât banii câștigați din spectacole. Astfel, Crăciunul a devenit pentru ea o sărbătoare dedicată exclusiv apropierii de cei dragi.

„Am tot fost plecată, cu spectacolele, nu eram lângă familie, de Sărbători. Însă, de câțiva ani, am decis să fiu lângă ai mei, de Crăciun, să stăm cu toții la masă, să pregătim bucate, pentru invitați, să ne oferim cadouri, să stăm la povești. E mai frumos, decât să fiu prin nu știu ce turneu. Nu banii contează!”, a mai spus Elena Merișoreanu.

Sfaturile Elenei Merișoreanu sunt o sursă de inspirație pentru gospodinele care vor să pregătească sarmale deosebite de sărbători. Tradiția, combinată cu mici ajustări personale, face ca rețeta artistei să fie una specială, apreciată de toți cei care se așază la masa sa de Crăciun.

Totodată, exemplul său de a prioritiza familia în această perioadă este un mesaj despre adevărata semnificație a sărbătorilor.