Crăciunul ar putea fi anulat! E cea mai tristă veste. Criza care a zdruncinat toată lumea

Sursă: Dreamstime

Răsturnare de situație în SUA. Aflați în plină luptă cu pandemia de COVID, americanii s-ar putea confrunta cu o situație fără precedent. Crăciunul ar putea fi anulat. S-a aflat ce a provocat acest dezastru pe care nimeni nu l-a anticipat.

Este cea mai mare lovitură primită de SUA. Americanii sunt la un pas să descopere că una dintre cele mai importante și mai așteptate sărbători ale anului ar putea să nu se mai țină.  Acest lucru se petrece pe fondul pandemiei de COVID care a lovit puternic în lanțul de aprovizionare al magazinelor.

SUA este la un pas să anuleze Crăciunul. Aflat în fața unei situații istorice, preşedintele american Joe Biden face eforturi disperate să decongestioneze lanțul de aprovizionare aglomerat al țării. În paralel, autorităţile fac apel la operatorii de transport şi la reprezentanții din lanţul de aprovizonare să se mobilizeze pentru deblocarea acestei situaţii critice.

Motivul principal este legat de faptul că americanii se vor afla în imposibilitatea de a-şi face cumpărăturile de sărbători. Mărfurile ajung mai greu și la prețuri mai mari, care au explodat în pandemie.

De ce se poate anula Crăciunul

Pe fondul crizei provocate de pandemia de COVID, fabricile au fost închise temporar şi multe containere au rămas în porturi. Criza containerelor ar putea avea repercusiuni și asupra industriei de jucării. Deoarece închirierea containerele de depozitare este scumpă, producătorii au decis să se concentreze pe jucării mici şi pe pluşuri.

Autoritățile pun presiune pe operatorii portuari, pe companiile de transport şi pe sindicate ca să mărească ritmul de lucru şi să crească numărul de muncitori care să descarce şi să ducă rapid mărfurile în depozite, informează politico.com.

Criza se poate prelungi până în 2022

Și mai grav este faptul că această situație gravă s-ar putea prelungi şi în 2022. Cel puțin acesta este punctul de vedere exprimat de specialiști. Oficialii americani susțin că au un control limitat asupra porturilor şi companiilor de transport, astfel că tot ce pot face este un apel la accentuarea eforturilor acestora.

Casa Albă a anunţat, săptămâna trecută, că portul din Los Angeles va fi deschis non-stop, măsură deja implementată în Long Beach. Aceste porturi au, însă, blocaje uriaşe, prin ele trecând 40% din importuri. Companii precum FedEx, UPS, Walmart, Samsung, Target şi Home Depot vor face transporturi din porturi inclusiv pe timp de noapte pentru a mări capacitatea de preluare a unei cantităţi mai mari de marfă. La rândul lor, sindicatele au dat asigurări că vor mobiliza un număr mai mare de muncitori.

Chiar dacă porturile procesează cantităţi record de produse importate şi costurile de transport au explodat, cea mai mare problemă în prezent este că lanţurile de aprovizionare sunt mult prea aglomerate şi nu pot ţine ritmul. Sezonul de comenzi pentru sărbători a început în forţă în septembrie, astfel că timpul a fost mult prea scurt pentru a avea rezultate vizibile. Marile lanţuri de magazine precum Walmart, Amazon şi Home Depot şi-au luat măsuri de precauţie şi au plasat comenzi mult mai devreme. În plus, au mobilizat şoferi pentru a prelua mărfurile din port.