Creatorul celui mai mare sistem piramidal din lume: „Scopul meu final e Apocalipsa financiară”

La cei 56 de ani ai săi, Serghei Panteleevici Mavrodi are la activ cel mai mare sistem piramidal din lume, prin care circa 30 de milioane de persoane din Rusia şi fostele republici URSS şi-au pierdut banii în 1994 şi peste patru ani petrecuţi la închisoare.

El spune că, în MMM-2011, noul sistem piramidal pe care l-a început acum un an, oamenii din orice ţară, inclusiv din România, pot câştiga dobânzi de până la 60% pe lună. El spune, într-un interviu în exclusivitate pentru "Evenimentul zilei", că urmăreşte să distrugă acutalul sistem financiar şi să includă toţi banii lumii în MMM, într-un cuvânt – Apocalipsa financiară.

EVZ: MMM-2011 vine cu un nou sistem, comparativ cu vechiul MMM. Este mai puţin riscant?

Serghei Mavrodi: În primul rând, pe site-ul meu avertizez în legătură cu toate riscurile de pe lume care ar putea fi. Aşadar, totul este cinstit, sunteţi avertizaţi în legătură cu toate pericolele, iar mai departe decideţi singuri dacă merită să riscaţi pentru o dobândă de 20-30% pe lună sau nu. Dobânda reală ajunge chiar până la 60% pe lună. Asta referitor la chestiunea legată de fraudă.

Referitor la riscuri. Cum lucrează MMM-2011? Imaginaţi-vă o casă de ajutor reciproc gigantică: astăzi ajuţi tu, mâine vei fi ajutat! Un mare dulap comun, în care toată lumea îşi depune şi îşi scoate permanent banii. Ai depus astăzi 100 de dolari. Vrei să iei mâine 200 de dolari? Îi vei primi din acest dulap. E clar că banii din dulap nu sunt suficienţi pentru toată lumea, dar acest lucru s-ar observa doar dacă toţi vor vrea să-şi ia banii în acelaşi timp. Dar aşa ceva nu se întâmplă niciodată în practică. Doar în caz de panică. Morala: nu intraţi în panică, comportaţi-vă cu calm şi inteligenţă şi totul va fi extraordinar.

Acestea sunt toate riscurile. Un pericol este posibilitatea apariţiei panicii. Dar, vreau să subliniez că panica este distructivă pentru orice structură financiară, nu doar pentru MMM. Până în prezent, lucrurile merg ca ceasul. Toţi primesc dobânzi de la 20% până 60% pe lună. Nu a existat nicio problemă. Şi ritmul creşte. La sfârşitul anului trecut, în sistem participau deja 10 milioane de persoane. Mai multe, pe evz.ro.