În fiecare zi, lăsăm urme lungi de informații personale doar prin simplul fapt că trăim în lumea modernă. Dăm click pe pagini de internet, schimbăm canalele, trecem pe la punctele automate de încasare a taxei de autostradă, facem cumpărături cu cardul de credit și vorbim la telefonul mobil. Companii precum Yahoo! și Google colectează cam 2.500 de detalii despre noi în fiecare lună.
Mai nou, lăsăm un uriaș set de date pe rețelele de socializare precum Facebook sau Twitter.
1,8 zettabytes de date create și stocate numai în acest an. Precizăm că un zettabyte are un miliard de terabytes.
"Cantitatea" de date pe care o creăm online și o stocăm pe DVD-uri sau online se dublează odată la doi ani, scriu cei de la Mashable, care citează un studiu IDC.
Presupunând prin absurd că am dori și am putea să stocăm datele pe care toată lumea le produce în 2011, ne-ar trebui 57,5 miliarde de iPad-uri de 32 de GB. Ca să cumpărăm aceste iPad-uri, am avea nevoie de 34,4 mii de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă PIB-ul statelor Unite, Japoniei, Chinei, Germaniei, Franței, Marii Britanii și Italiei, la un loc.
Cu cele 57,5 miliarde de iPad-uri am putea construi un munte de de iPad-uri înalt de 94.400 de metri, de 25 de ori mai înalt decât muntele Fuji, a cărui înălțime este de 3.776 de metri.