Potrivit unui comunicat al instituţiei bancare, cotaţii în timp real de până la trei milioane dolari vor fi disponibile în intervalul obişnuit de tranzacţii de luni, începând cu 8:00 AM, ora Sydney, până vineri la 5:00 PM, ora New York.

Tranzacţiile mai mari vor fi disponibile doar pe baza unei cereri de cotare (RFQ – Request for Quotes). Necesarul marjei (Margin Requirement) pentru tranzacţiile USD-CNY este de 8%, iar valoarea minimă a unei tranzacţii este de 5.000 dolari (valoare nominală).

‘În ultimii ani, guvernul chinez a permis aprecierea yuanului faţă de dolarul american şi a deregularizat gradat tranzacţiile acestei valute. CNY oferă o opţiune importantă de preluare şi gestionare a riscului valutar şi de expunere la investiţii reale şi rezultate pozitive. Dezvoltarea CNY offshore este o parte integrală a planurilor strategice mai largi ale Chinei de internaţionalizare şi de transformare a yuanului chinezesc într-o rezervă monetară viabilă’, a comentat Claus Nielsen, Head of Trading, Saxo Bank.

Reprezentantul Saxo Bank a mai spus că Londra, cu ale ei 37 de procente din piaţa forex globală, de două ori mai mare decât a celui mai apropiat rival, New York, tocmai a căpătat aprobarea Chinei pentru a deveni un centru offshore de tranzacţionare a yuanului.

‘Ne aşteptăm ca, pe viitor, USD-CNY să devină o monedă de tranzacţii interesantă pentru clienţii noştri’, a adăugat Claus Nielsen.

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Clienţii săi pot să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare, disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clienţii instituţionali ai băncii.