În restaurantele din Lituania, clienţii care nu-şi pot achita nota de plată nu trebuie să-şi facă probleme, întrucât pentru ei s-a găsit soluţia salvatoare – un credit rapid care se acordă pe loc. ‘Această formă de credit este avantajoasă pentru toţi – şi nouă, şi instituţiilor de creditare, şi restaurantelor, şi clienţilor’, a declarat directorul general al companiei SMScredit, iniţiatoarea unui astfel de împrumut, potrivit gazeta.ru.

Pentru a primi aşa-zisul ‘credit de restaurant’, clientul trebuie să completeze un formular bancar special şi să prezinte buletinul de identitate chelnerului. Acesta din urmă sună la un consultant al companiei de creditare, care va verifica datele personale ale persoanei respective şi, dacă totul este în ordine, banii intră deja în contul bancar al clientului.

De noul serviciu pot beneficia clienţii celor mai populare cafenele şi restaurante din 10 oraşe ale ţării. Un împrumut obţinut în acest fel, fără garanţie, poate fi de la suma de 5 litas /1,5 euro/ până la 1.000 de litas (290 euro). Cel mai popular credit rapid, ce poate fi luat şi prin intermediul internetului, al unui apel telefonic sau printr-un mesaj de pe telefonul mobil, este cel de 500 de litas /145 de euro/. Acest credit este cerut de 80% dintre clienţi.