Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda Primariei Municipiului Sibiu un imprumut in valoare de zece milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii de trasport iar companiei de transport public Tursib, un credit de cinci milioane de euro.

Imprumutul acordat primariei va fi utilizat pentru finantarea unui program de reabilitare a 36 de strazi din trei zone suburbane.

Creditul acordat companiei de transport public din oras va fi utilizat pentru achizitionarea a 30 de autobuze noi, precum si a echipamentelor necesare intretinerii acestora.

„Primaria Sibiu are o strategie privind imbunatatirea calitatii strazilor, a transportului public si a infrastructurii in general iar BERD va sprijini aceasta strategie”, a declarat Thomas Maier, directorul BERD pentru infrastructura si mediu.

Anul trecut, banca a acordat Primariei Sibiu un imprumut de 15 milioane de euro pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a Pietei Garii si a acordat cofinantare pentru un proiect ISPA pentru imbunatatirea retelei de apa si canalizare a orasului.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, cu 3,1 miliarde de euro alocati pentru 112 de proiecte. Doar in ceea ce priveste imprumuturile contractate de municipalitate si de mediu banca a investit aproape 400 milioane de euro, finantand investitiii de peste 1,2 miliarde de euro.

Sursa: BERD, 20 iulie 2006