Operatorul telecom RCS&RDS a angajat banca de investiţii Credit Suisse să-i furnizeze 200 de milioane de euro de pe piaţa financiară printr-un împrumut pe şapte ani. La aceea vreme se zvonea că banii sunt destinaţi pentru eventuala cumpărare a rivalului UPC.

Banca elveţiană Credit Suisse a discutat cu mai multe bănci această finanţare, iar cele care au răspuns afirmativ au fost BCR şi CEC. BCR şi CEC au acordat RCS&RDS 100 de milioane de euro, respectiv 25 de milioane de euro, în timp ce Credit Suisse a contribuit cu 75 de milioane de euro.

În acest an RCS&RDS a încheiat două acorduri de finanţare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor împrumuturi scadente şi un credit sindicalizat în valoare de 125 milioane  euro.

La creditul sindicalizat de 206 milioane de dolari au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe Société Générale, în calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV în calitate de agent de credit şi co-ordonator şi agent pentru garanţii.

În cazul creditului de 125 mil. euro, sindicalizarea a fost realizată de Fortis Bank SA/NV Bruxelles Sucursala Bucureşti, Royal Bank of Scotland PLC şi Unicredit Ţiriac Bank în calitate de aranjori mandataţi principali, respectiv Unicredit Bank AG, sucursala Londra, în calitate de agent de credit şi Unicredit Ţiriac Bank în calitate de agent pentru garanţii.

RCS&RDS a încheiat anul trecut pe pierdere, după ce în 2009 a consemnat un câştig net de 211,83 milioane de lei.