Credit Suisse a anuntat ca va cere autoritatilor romane eliberarea lui Vadim Benyatov, dupa audierea din data de 26 iunie.

 

”Dupa mai mult de sase luni de la arestarea si retinerea sa in Romania, noi nu vedem nici o justificare posibila pentru a-l impiedica pe Vadim Benyatov sa se intoarca acasa si sa-si reia activitatea profesionala in Londra”, au informat printr-un comunicat de presa reprezentantii Credit Suisse. Acestia au precizat ca nu sunt convinsi ca Procuratura are dovezi in masura sa sprijine acuzatiile aduse lui Vadim Benyatov, cu atat mai mult cu cat statul roman a parafat recent una din tranzactiile de care era legat numele acestuia.

 

“Credit Suisse a luat cunostiinta cu multa placere de faptul ca Guvernul Romaniei a semnat pe 11 iunie contractul de validare al privatizarii Electrica Muntenia Sud.(…) Totodata remarcam faptul ca aceasta tranzactie se afla in centrul unui pretins caz legal indreptat impotriva lui Vadim Benyatov. Aprobarea acestei tranzactii pune din nou sub semnul intrebarii interdictia impusa lui Vadim Benyatov de a parasi Bucurestiul”, au precizat in comunicat oficialii Credit Suisse.

Sursa: Capital 25 Iunie 2007