În septembrie creditele restante în lei au crescut cu 5 la sută faţă de luna precedentă, iar restanţele la creditele în valută au crescut cu 3,35 la sută. De la începutul anului, creditele restante în lei au crescut cu aproape două miliarde, adică 110,3 la sută, iar restanţele la creditele în valută au crescut cu 1,7 miliarde de lei, adică cu 173 la sută. În total, băncile au de recuperat 6,5 miliarde de lei de la clienţii datornici.

Volumul creditelor de consum a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,7 la sută, dar de la începutul anului până acum a crescut cu 3 la sută. Volumul creditelor pentru locuinţe a crescut cu 0,94 la sută în septembrie, iar de la începutul anului până la finalul lunii septembrie volumul de credite pentru locuinţe acordat populaţiei a crescut cu 8,5 la sută, la circa 1,7 miliarde lei, potrivit datelor BNR.

Până la data de 19 octombrie s-au acordat garanţii pentru creditele din programul „Prima Casă” în valoare de 250 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 1,07 miliarde de lei.