De mai multi ani de zile icoace, ochii itregii lumi IT sunt idreptati i fiecare primavara catre Germania, mai precis catre Hanovra unde, timp de o saptamina, cele mai importante companii din domeniu isi prezinta cele mai noi produse, servicii si solutii informatice. inregistrind un foarte mare succes, atit din punct de vedere al participarii firmelor, cit si al vizitatorilor, CeBIT-ul a devenit un adevarat barometru al tendintelor de pe piata tehnologiei informatiei si a comunicatiilor.
intre 22 si 28 martie anul acesta, CeBIT a fost vizitat de 830.000 de oameni, comparativ cu 782.000, anul trecut. Conform declaratiilor organizatorilor tirgului, 85 la suta dintre acestia sunt factori de decizie i propriile companii, iar 44 la suta au venit la Hanovra cu un proiect concret de investitii.
in acest an, numarul vizitatorilor a fost igrosat de actionarii companiilor IT, care au dorit sa verifice direct de la sursa scaderea iregistrata de actiunile companiilor IT la bursele internationale.
Atrasi de posibilitatea expunerii i fata unui atit de mare si important auditoriu, nu este de mirare ca 8.016 companii (7.891 i 2000) din 61 de tari
s-au grabit sa ocupe un spatiu de expunere la CeBIT. Suprafata de expunere, care a avut un volum net de peste 422.000 de metri patrati, a fost complet epuizata si un mare numar de firme au ramas pe lista de asteptare si anul acesta. Cele 26 de pavilioane ale CeBIT au gazduit anul acesta 11 domenii de activitate de virf pentru bransa IT&C: tehnologia informaticii; CIM/ADE, Software, Retele (Network Computing); Telecomunicatii; Servicii si consultanta; Birotica; Sisteme de securitate si protectie/cartele magnetice; Tehnica sigurantei bancare si Cercetarea si transferul de tehnologie.
La fel ca anul trecut, interesul vizitatorilor a fost concentrat asupra Internetului si a domeniului telecomunicatiilor, vedetele acestei editii a CeBIT fiind Electronic Commerce si Mobile Computing.
insa, din punct de vedere al structurii tirgului, primul loc este detinut, la fel ca si la editia precedenta, de reprenzentantii industriei software, cu 3.000 de firme expozante. Pe locul doi i acest top al participantilor s-au clasat societatile producatoare de computere, accesorii si echipamente periferice, cu 1.500 de firme expozante, iar firmele din domeniul telecomunicatiilor au ocupat locul trei.
Un alt mare succes la CeBIT 2001 l-a iregistrat sectiunea Job Market, inaugurata cu ocazia editiei de anul trecut. Aceasta bursa a locurilor de munca pentru domeniul IT&C a oferit posibilitatea firmelor specializate i recrutarea de personal sa satisfaca atit cererile companiilor, cit si pe cele ale profesionistilor i domeniu.
Rominii au fost si ei la CeBIT
L?ara noastra a fost reprezentata la tirgul de la Hanovra de 14 firme, dintre care doar doua si-au permis luxul unui stand propriu, participind ca expozanti individuali, adica GeCAD Software, aflat la cea de-a doua participare consecutiva si Flamingo Computers, i primul an de prezenta la CeBIT. Celelalte 12 companii rominesti au expus itr-un stand comun.
Firmele prezente i cadrul standului subventionat de Guvernul Rominiei i colaborare cu cel german au fost: Compania de Informatica si Automatizari, CIA si Net Brinel Computers, ambele din Cluj; SOBIS si Wittmann and Partners Computers din Sibiu si bucurestenii de la Softwin, IPACRI Rominia, Romus Industries, JVM Technologic Exim, Total Soft si Viami Computers.
Ultimele doua nume din Rominia iscrise i catalogul CeBIT 2001 sunt Camera de Industrie si Comert a Rominiei, care a organizat participarea i standul comun, si KMP Print Technik, care a expus i standul companiei mama.
Fata de editia de anul trecut s-a iregistrat o crestere a numarului firmelor rominesti care au participat la CeBIT, costurile de participare i standul national nefiind foarte mari, fiecare considerind ca o experienta utila participarea la acest tirg IT de renume mondial.
Conform declaratiilor rominilor prezenti la CeBIT, starea de spirit a reprezentantilor firmelor rominesti expozante este pozitiva, majoritatea fiind satisfacuti de rezultatele participarii la tirgul international. Cei de la GeCAD, de exemplu, se arata foarte optimisti, considerind ca pregatirile facute cu prilejul celor sase ani de participare, dintre care cinci ca vizitatori si unul ca expozanti, le-au fost recompensate. „Doua din trei persoane care s-au oprit la standul nostru au fost potentiali distribuitori”, a declarat presei Radu Georgescu, directorul general al firmei GeCAD. L
Crema IT-ului mondial s-a strins la CeBIT
12 aprilie 2001, 12:00
Ultima modificare în 12 aprilie 2001, 15:00
De mai multi ani de zile icoace, ochii itregii lumi IT sunt idreptati i fiecare primavara catre Germania, mai precis catre Hanovra unde, timp de o saptamina, cele mai importante companii din domeniu isi prezinta cele mai noi produse, servicii si solutii informatice. inregistrind un foarte mare succes, atit din punct de vedere al participarii firmelor, cit si al vizitatorilor, CeBIT-ul a devenit un adevarat barometru al tendintelor de pe piata tehnologiei informatiei si a comunicatiilor. intre 22
Etichete: anual,
arhiva,
cebit
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook