În primele şase luni ale anului, portofoliul de credite al băncii s-a majorat cu 7% faţă de perioada similară din 2010, ajungând la 8,14 miliarde lei. Creşterea s-a datorat, în principal, numărului de împrumuturi acordate persoanelor fizice (+11%).

Economiile şi depozitele populaţiei au înregistrat, în aceeaşi perioadă, o creştere de 2%, ajungând la 9.245 milioane lei, în timp ce activele totale au crescut la 12,442 miliarde lei, cu 6% peste valoarea din primul semestru al anului trecut.

ING se alătură astfel altor bănci care au reuşit să înregistreze rezultate bune în acest an, respectiv profituri în creştere.

La începutul lunii august, Banca Transilvania anunţa un profit net aproape dublu în primele 6 luni ale acestui an, de 65,67 milioane lei, faţă de 33,21 milioane lei, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, zilele trecute, OTP Bank anunţa că subsidiara din România a înregistrat un profit de 1,47 miliarde forinţi (5,5 milioane euro) în prima jumătate a anului, comparativ cu o pierdere de 2 miliarde forinţi în primul semestru al anului trecut, în urma rezultatului bun din trimestrul al doilea al acestui an şi a reducerii puternice a provizioanelor.

La finele primelor şase luni, Libra Internet Bank a raportat un profit net consolidate de 9,15 milioane de lei, după standardele RAS de contabuilitate, similar cu cel din întregul an 2010 (10,08 milioane lei), însă calculate după standardele IFRS.