Așadar, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta. Astfel, acesta a subliniat că nu va fi nimic impozitat.

„La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cine nu va mai primi tichete de masă

De asemenea, acesta a confirmat faptul că salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de această măsură.

„Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”, a mai spus premierul.

În schimb, liderul PSD a subliniat că există și câteva probleme în ceea ce privește tichetele de masă. Acestea trebuie rezolvate cât mai curând.

„Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi” a completat Marcel Ciolacu.

Guvernul este pe punctul de a introduce un format revizuit pentru tichetele de masă

Amintim că Guvernul este pe punctul de a introduce un format revizuit pentru tichetele de masă. Scopul este de a le transforma în echivalente în numerar. Potrivit Pro TV, printre măsurile de reducere a costurilor se numără și reducerea taxelor asociate cu tichetele de masă. Acesta pare să fie principalul motiv care stă la baza trecerii guvernului la plățile în numerar.

Guvernul urmărește eradicarea profiturilor substanțiale obținute din comisioane, care pot ajunge până la 6% în aceste condiții. Potrivit unor surse, chiar dacă negocierile cu furnizorii de carduri de masă vor duce la reducerea comisioanelor la aproximativ 1%, plățile vor continua să fie procesate prin sistemul de carduri.

În cadrul existent, se pot aplica taxe, chiar și pentru fonduri care nu au fost utilizate. În cazul în care guvernul decide să mențină tichetele de masă pe cardul desemnat, sursele sugerează că beneficiarilor li s-ar putea oferi posibilitatea de a alege să le primească fie prin sistemul de carduri, fie în numerar.