Creșterea producției industriale cu aproape 8% (noiembrie 2010 față de noiembrie 2009) și evoluția exporturilor cu peste 30% în același interval este considerată principalul motiv pentru care companiile au dat drumul angajărilor încă de la începutul acestui an.
„În prezent, solicitările clienţilor noştri, angajatori din vestul şi centrul ţării, confirmă datele macroeconomice referitoare la evoluţia industriei şi a exporturilor, aşa cum au fost prezentate de către Institutul Național de Statistică. Astfel, cele mai multe cereri în centrul ţării sunt pentru angajaţi în industriile componentelor auto, a componentelor electronice, a prelucrării lemnului, textilă alimentară, IT şi în retail. În vest, cele mai multe cereri vin în special dinspre sectorul de producţie de componente şi subansamble auto”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder, unul dintre liderii pieței de leasing de personal.

De altfel, potrivit acestuia, compania se așteaptă ca, după o evoluție a veniturilor cu peste 170% anul trecut, 2011 să aducă o nouă creștere de cel puțin 25% pe segmentul de angajări temporare.