În mediul economic actual, companiile trebuie să facă eforturi suţinute pentru a face faţă competiţiei şi exigentelor mereu în creştere ale clienţilor. Profitabilitatea companiilor se construieşte din ce în ce mai mult plecând de la reducerea pierderilor.

 

Eficacitatea totală a echipamentelor – OEE (Overall Equipment Efectiveness) este afectată de defectări ale maşinii, diverse tipuri de aşteptări, funcţionari sub viteza nominală şi rebuturi.

 

Studiile arată că şi pentru companiile best-in-class, acest indicator nu depaşeşte 80-85%. Mai mult, în multe companii acest indicator nu este calculat.

 

 0-46809-img_7205.jpg

Cunoaşterea şi îmbunătăţirea OEE poate conduce la creşteri ale productivităţii cu până la 40%, prin îmbunătăţirea utilizarii echipamentelor şi creşterea disciplinei în producţie.

 

ACHA Solutii vă oferă soluţia ProMANAGE – sistem de management al producţiei care permite pregătirea, planificarea şi monitorizarea în timp real a producţiei.

 

Cu ajutorul acestei soluţii, managerii

 

– pot accesa permanent situaţia actuală a utilajelor din întreaga fabrică.

– pot realiza un plan de producţie optim ţinând cont de situaţia utilajelor şi a tactului.

– pot urmări în timp real toate opririle utilajelor, timpii de ciclu, vitezele, utilizarea capacităţii de producţie.

– pot face previziuni şi scenarii înainte ca utilajele să se oprească pentru a controla eficacitatea.

– pot calcula indicatorul OEE pe baza datelor colectate în timp real de la fiecare utilaj.

 

Implementările ProManage în fabrici din diverse industrii – textilă, mase plastice, prelucrări mecanice, asamblare, etc. – au condus la creşterea productivităţii în medie cu cel puţin 10%. Soluţia ProManage a fost implementată cu succes în companii precum Arctic, Bosch and Siemens Home Appliances,  Goodyear, Hugo Boss, şi poate fi personalizată pentru o gamă largă de utilaje. În Arctic S.A. soluţia a fost implementată în atelierul de plastice, ducând în timp scurt la o creştere a OEE-ului cu 10%.

 

Implementarea sistemului deschide calea pentru îmbunătăţiri ulterioare prin analizarea rapoartelor obţinute cu ajutorul acestei soluţii.

 

ACHA Solutii este dedicată furnizării de soluţii pentru creşterea productivitătii, prin:

– consultanţă pentru reducerea pierderilor şi creşterea productivităţii proceselor

– soluţii pentru , monitorizare, planificare şi măsurare a eficacităţii producţiei

– soluţii Kanban pentru reducerea stocurilor

– dispozitive pentru Fabrica Vizuală

 

Pentru mai multe informatii: www.fabricalean.ro