Productia industriala a inregistrat in martie o crestere de 8,2% fata de luna corespunzatoare din 2006, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Lucrarile de constructii au crescut cu 32,7% iar cifra de afaceri a intreprinderilor cu activitate de comert cu amanuntul si a celor care presteaza servicii pentru populatie a crescut cu 14,1% respectiv 8,6%.  

Comparativ cu luna martie 2006, cifra de afaceri obtinuta in luna martie 2007 de  intreprinderile cu activitate de comert cu ridicata si cu amanuntul, al autovehiculelor si motocicletelor, inclusiv intretinerea si repararea acestora, precum si de comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule  s-a majorat cu 49,3%. 

In primul trimestru, productia de energie primara a scazut in 6,7% iar resursele cu 3,8%, cifra de afaceri a intreprinderilor de comert cu amanuntul a crescut cu 4,3% iar cea a intreprinderile cu activitate principala de comert cu ridicata si cu amanuntul, al autovehiculelor si motocicletelor, inclusiv intretinerea si repararea acestora, precum si de comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a crescut cu 56,2% fata de aceeasi perioada din anul 2006.

 

Sursa: Capital 08 Mai 2007